МЕЗОПИЙЛ

Органични медицински пилинги

САЛИЦИЛОВ ПИЛИНГ (pH 2.6)

САЛИЦИЛОВ ПИЛИНГ (pH 2.6)

Действие

  • Кератолитично, комедолитично, антимикробно, антисептично, противовъзпалително

Показания

  • Кожа, предразположена към акне, себорея, кожа с резширени пори

Активни съставки

Салицилова киселина

Салициловата киселина е бетахидрокси киселина с кератолитично действие. Намалява сцеплението между кератиноцитите, като предизвиква разкъсване на връзките между епидермалните клетки.

Салициловата киселина спомага процеса на ексфолиация, като отстранява повърхностните епидермални клетки и отваря порите.

Оказва комедолитично и кератолитично действие, благодарение на които преодолява сложната структура на протеините и прониква през вроговените епидермални клетки без ядра (т. нар. "мъртви" клетки), липидите и замърсяванията, които запушват порите и причиняват образуване на отворени и затворени комедони и папули.

Почиства кожата в дълбочина и я поддържа чиста. Оказва несравнимо антибактериално действие, като унищожава бактерията Propionibacterium acnes, която причинява развитието на акне.

Регулира себумната секреция при мазен тип кожа и повлиява благоприятно състоянието на кожа, предразположена към акне благодарение на своето кератолитично, бактерицидно, фунгицидно и противовъзпалително действие.

Подобрява състоянието и придава младежки вид на кожата.

Подобрява вида на кожа, предразположена към акне, отстранява комедони и придава жизнен вид на стерееща кожа.

Код 70-93-05-341

Повече информация: www.juliettearmand.bg 


ГЛИКОЛОВА КИСЕЛИНА 50% (pH 1.20)/ГЛИКОЛОВА КИСЕЛИНА 70% (pH 0.70)ГЛИКОЛОВА КИСЕЛИНА 50% (pH 1.20)/ГЛИКОЛОВА КИСЕЛИНА 70% (pH 0.70)

Действие

ГК 50%: Кератолитично, регенериращо, стягащо, редуцира фини линии, изсветлява кожата и ѝ придава сияен вид

ГК 70%: Кератолитично, регенериращо, стягащо, предотвратява появата и редуцира вида на бръчки, изсветлява кожата и ѝ придава сияен вид, редуцира постакнеични белези, възстановява доброто състояние на фотоувредена кожа

Показания

ГК 50%: Бръчки, кожа с повяхнал вид, дисхромия, хиперкератоза, фотоувредена кожа

ГК 70%: Бръчки, мелазма, фотоувредена кожа, постакнеични белези, дисхромия, себорейна кератоза, фотоувредена кожа

 

Активни съставки

Гликолова киселина

Гликоловата киселина е с най-малка молекула всравнение с останалите  алфахидрокси киселини. Действието ѝ върху кожата продължава дълго след нейното приложение.

Предизвиква химична ексфолиация и възстановява доброто състояние на кожата. При нанасяне гликоловата киселина въздейства на горния слой на епидермиса, като отслабва свързващите свойства на липидите, които задържат вроговените епидермални клетки без ядра (т. нар. „мъртви” клетки).

По този начин едновременно се постига ексфолиране на кератиновия слой и възстановяване на клетките (мигновено  се активира функцията на фибробластите поради повишения биосинтез на колаген, еластин и глюкозаминогликани).

  • осигурява видима равномерна ексфолиация на кожата;
  • отстранява вроговените епидермални клетки без ядра, почиства порите и отворените комедони, като по този начин намалява възможността за развитие на акне;
  • редуцира големината на порите, като предотвратява тяхното замърсяване, подобрява фукциите на останалите клетки в кожата и възстановява нейната еластичност;
  • изключително резултатно средство за третиране на акне (особено при кистозно акне), чиято причина за развитие е дълбоко натрупване на вроговени епидермални клетки без ядра и себум;
  • редуцира фини линии и изразени признаци на преждевременно стареене чрез стимулиране на клетъчното обновяване, в резултат на което кожата е видимо подмладена;
  • повлиява добре постакнеичните белези (и други кожни лезии);
  • последващо нанесени продукти и приложени процедури повлияват кожата по-добре след като е премахната бариерата от вроговени епидермални клетки без ядра и замърсявания.

Код   50%: 70-93-05-342

70%: 70-93-05-343

Повече информация: www.juliettearmand.bg 


МЛЕЧНА КИСЕЛИНА 50% (pH 1.50) /МЛЕЧНА КИСЕЛИНА 80% (pH 0.90)МЛЕЧНА КИСЕЛИНА 50% (pH 1.50) /МЛЕЧНА КИСЕЛИНА 80% (pH 0.90)

Действие

МК 50%: Деликатно кератолитично действие, пилинг с добра поносимост от кожата, регенерира, хидратира, редуцира вида на фини линии

МК 80%: Кератолитично действие, пилинг с добра поносимост от кожата, регенерира, хидратира, предотвратява появата и редуцира вида на бръчки, изсветлява кожата, възстановява доброто състояние на фотоувредена кожа

Показания

МК 50%: Чувствителна кожа, суха кожа, фини линии, тъмен фототип кожа, разацея

МК 80%: Мелазма, хиперкератоза, бръчки, розацея, фотостарееща кожа, суха кожа

 

Активни съставки

Млечна киселина

Млечната киселина е алфахидрокси киселина, която се извлича от прясно мляко. Оказва деликатно пилинг действие и е подходяща за третиране на всеки тип кожа, особено на суха.

Разрушава връзките между кератиноцитите в stratum corneum, като спомага тяхното постепенно отстраняване.

Процеса на ексфолиация намалява сцеплението между клетките в долните слоеве на stratum corneum и стимулира бързото придвижване на вроговените епидермални клетки без ядра към повърхостта на корнеалния слой, като по този начин ускорява процеса на клетъчно обновяване.

Взаимодейства с рецепторите на фибробластите, като стимулира значително производството на протеогликани и колаген в кожата. Подобрява вида на бръчки, особено на тези в областта на околоочния контур и около устните. Прави кожата мека.

Образува защитен филм върху кожата, благодарение на който намалява транспеидермалната водна загуба и хидратира кожата.

Изсветлява и тонизира кожа с наличие на възрастови пигемнтни лезии и пигменация.

Млечната киселина е с по-нежно въздействие и причинява по-малко дразнене всравнение с другите алфахидрокси киселини, благодарение на по-голямата си молекула. Подходяща е за третиране на кожа с пигментни лезии и на кожа, която за първи път се подлага на третиране с пилинг.

Този вид пилинг предизвиква минимални странични ефекти.

Код   50%: 70-93-05-344

80%: 70-93-05-345

Повече информация: www.juliettearmand.bg  


БАДЕМОВА КИСЕЛИНА 40% (pH 2.00)БАДЕМОВА КИСЕЛИНА 40% (pH 2.00)

Действие

Нежно кератолитично действие, антисеборейно, антимикробно, регенериращо, редуцира дисхромии

Показания

Чувствителна кожа, предразположена към акне, кожа с тъмен фототип, розацея, фини линии, мелазма, разширени пори, себорея, дисхромия

Активни съставки

Бадемова киселина

Бадемовата киселина е алфахидрокси киселина, която се извлича от горчив бадем. Подходяща е за третиране на всеки тип кожа.

Смята се за мек пилинг, тъй като не предизвиква еритем (зачервяване) и минимално дразни кожата. Предизвиква значително по-слабо зачервяване, излющване и дразнене на кожата всравнение с останалите алфахидрокси киселини, тъй като поради големия размер на своята молекула не прониква в по-дълбоките кожни слоеве.

Наблюдават се постепенни промени, които позволяват на клиента да продължи ежедневните си занимания.

Бадемовата киселина е най-добрият избор за хора с естествено тъмна кожа и при такива с чувствителна.

Отлично средство е за третиране на розацея (особено в поствъзпалителна фаза) и акне, поради антимикробните свойства, които проявява. Прилага се и за редуциране на фини линии и пигментни лезии.

Код 70-93-05-346

Повече информация: www.juliettearmand.bg  


САЛИЦИЛОВА И АЗЕЛАИНОВА КИСЕЛИНИ (pH 2.20)САЛИЦИЛОВА И АЗЕЛАИНОВА КИСЕЛИНИ (pH 2.20)

Действие

Противоакнеично, антибактериално, кератолитично, комедонолитично, себумрегулиращо, противовъзпалително

Показания

Кожа, предразположена към акне, себорея, разширени пори

 

Активни съставки

Пилингът включва в състава си азелаинова и салицилова киселини, които неутрализират всички фактори, провокиращи развитието на акне, като предлагат резултатно решение при всичките му форми (както и при постакнеични белези).

Третирането на акнеична кожа само с азелаинова киселина води до отстраняване на несъвършенставата и постигане на безупречен вид, но същата въздейства много по-добре на кожата в съчетание със салицилова киселина, с която оказват по-мощен синергичен ефект.

Азелаинова киселина

Азелаиновата киселина се извлича от пшеница, ръж и ечемик и повлиява значително състоянието на акне:

А) Комедонолитично: Нормализира нарушената фоликуларна кератинизация, която води до образуване на комедони, възпалени папули и пустули.

Б) Антибактериално: Редуцира ендофоликуларната плътност на бактерията Propionibacterium acnes за приод от 8 седмици.

В) Противовъзпалително: Редуцира свободните мастни киселини в епидермиса. Противовъзпалителното ѝ действие се смята за основа при клиничното повлияване на акне във възпалителна фаза.

Азелаиновата киселина спомага нормализирането цвета на кожата при наличие на упорити постакнеични пигментни лезии.

Салицилова киселина

Салициловата киселина е бетахидрокси киселина, която проявява способността да прониква в кожата, като оказва кератолитично действие. Спомага процеса на ексфолиация, като отстранява повърхностните епидермални клетки и отваря порите.

Оказва комедолитично и кератолитично действие, благодарение на които преодолява сложната структура на протеините и прониква през вроговените епидермални клетки без ядра (т. нар. "мъртви" клетки), липидите и замърсяванията, които запушват порите и причиняват образуване на отворени и затворени комедони и папули.

Почиства кожата в дълбочина и я поддържа чиста. Оказва несравнимо антибактериално действие, като унищожава бактерията Propionibacterium acnes, която е причина за развитието на акне.

Код 70-93-05-347

Повече информация: www.juliettearmand.bg  


PRO-PEEL (pH 3.50) / ПРЕДПИЛИНГ (pH 3.50)PRO-PEEL (pH 3.50) / ПРЕДПИЛИНГ (pH 3.50)

Действие

Понижава pH на кожата, отпушва пори, отстранява прекомерно омазняване

Показания

Подготовка на епидермиса за третиране с химичен пилинг

Активни съставки

Млечна киселина

Млечната киселина се смята за лек пилинг, подходящ за третиране на всеки тип кожа, особено на суха.

Разрушава връзките между кератиноцитите в stratum corneum, като спомага тяхното постепенно отстраняване.

Взаимодейства с рецепторите на фибробластите, като значително стимулира производството на протеогликани и колаген в кожата.

Оказва значително хидратиращо действие.

Гликолова киселина

Гликоловата киселина е с най-малка молекула всравнение с останалите  алфахидрокси киселини. Действието ѝ върху кожата продължава дълго след нейното приложение.

Предизвиква химична ексфолиация и възстановява доброто състояние на кожата. При нанасяне гликоловата киселина въздейства на горния слой на епидермиса, като отслабва свързващите свойства на липидите, които задържат вроговените епидермални клетки без ядра (т. нар. „мъртви” клетки). По този начин едновременно се постига ексфолиране на кератиновия слой и възстановяване на клетките. Почиства порите и отворените комедони, като по този начин намалява възможността за развитие на акне.

Алантоин

Алантоинът е активна съставка, която оказва кератолитично, хидратиращо, успокояващо и противовъзпалително действие. Стимулира обновяването на епидермалните клетки и ускорява оздравителните процеси в кожата. Алантоинът е безопасна съставка, която не предизвиква дразнене и е изключително добре съвместима с кожата и с козметични суровини. Радва се на дългогодишна история на употреба в състава на козметични и локално приложими фармацевтични продукти, без индикации за токсичност и нежелани странични реакции.

Пантенол

Витамин от групата В-комплекс с охлаждащо, хидратиращо и успокояващо действие спрямо възпаления и дразнения.

Код 70-93-05-348

Повече информация: www.juliettearmand.bg  


POST-PEEL (pH 8.50) / ПОСТПИЛИНГ (pH 8.50)POST-PEEL (pH 8.50) / ПОСТПИЛИНГ (pH 8.50)

Действие

Неутрализира действието на киселините, успокоява кожата

Показания

Възстановяване pH на епидермиса; кожа с дразнения в резултат на третиране с химичен пилинг

Активни съставки

Алантоин

Алантоинът е активна съставка, която оказва кератолитично, хидратиращо, успокояващо и противовъзпалително действие. Стимулира обновяването на епидермалните клетки и ускорява оздравителните процеси в кожата. Алантоинът е безопасна съставка, която не предизвиква дразнене и е изключително добре съвместима с кожата и с козметични суровини. Радва се на дългогодишна история на употреба в състава на козметични и локално приложими фармацевтични продукти, без индикации за токсичност и нежелани странични реакции.

Бисаболол

Растителна субстанция със съдържание на активната съставка азулен, която се извлича от лайката и оказва мощно успокояващо, противовъзпалително и емолиентно действие.

Пантенол

Витамин от групата В-комплекс с охлаждащо, хидратиращо и успокояващо действие спрямо възпаления и дразнения.

Бутиленгликол

Хидратира кожата и поддържа доброто ѝ състояние

Код 70-93-05-349

Повече информация: www.juliettearmand.bg  


ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ГЕЛВЪЗСТАНОВЯВАЩ ГЕЛ

Действие

Възстановяващо, регенериращо, хидратиращо

Показания

Кожа с дразнения в резултат на химична ексфолиация

Активни съставки

КЕЛИФЛУО 6250

Регенерираща съставка със силноизразено действие, смятана за най-многообхватнодействащата и ефективна, създавана някога от химични и природни агенти за третиране на дерматит. Образува филм върху повърхността на кожата, който поддържа хидратацията ú, като същевременно я предпазва от извънредни условия (например: прекалено студено или горещо време). Оказва доказан хипоалергичен ефект върху кожата и редуцира значително зачервявания и дразнения.

ДЕРМОНЕКТИН

Спомага оздравяването на рани и подобрява здравината, хидратацията и еластичността на кожата. Повишава значително еластичността и хидратацията на кожата, редуцира видимо броя на фините линии и размера на по-големите такива, като същевременно подобрява цялостния външен вид на кожата.

ПЕНТАВИТИН (PENTAVITIN)

Пентавитин е захарид, който притежава способността да регулира хидратацията на кожата при изключителни времеви условия, като суша, например, при които традиционните хидратиращи агенти не могат да проявят своето действие. Доказано е, че пентавитин редуцира сухота и дразнения по кожата, появили се в резултат на третиране с алфахидрокси киселини.

ПАНТЕНОЛ

Витамин от групата В-комплекс с охлаждащо, хидратиращо и успокояващо действие спрямо възпаления и дразнения. Въздействие върху кожата: 1. дълбокопроникващ хидратиращ агент, 2. стимулира епителизацията, 3. спомага оздравяването на рани, 4. оказва противовъзпалително действие.

Код 70-94-07-350

Повече информация: www.juliettearmand.bg  


УСПОКОЯВАЩА НАСЛАДА /CALMING BLISS

Действие

Успокояващо, възстановяващо, хидратиращо

Показания

Дразнения, еритем, възпалителни състояния

Активни съставки

Алантоин

Алантоинът е познат със своето успокояващо и анапластично действие.

Бисаболол

Растителна субстанция със съдържание на активната съставка азулен, която се извлича от лайката и оказва мощно успокояващо, противовъзпалително и емолиентно действие.

Пантенол

Витамин от групата В-комплекс с охлаждащо, хидратиращо и успокояващо действие спрямо възпаления и дразнения.

Гел от алое вера

Коктейл от природни съставки със съдържание на витамините С и Е, ензими, аминокиселини и повече от 200 други полезни субстанции. Хидратира кожата, успокоява дразнения и усещане за парене.

Екстракт от центела

Използва се в състава на козметични продукти поради регенеративното действие, което оказва при третиране и предотвратяване появата на бръчки, напукана и отпусната кожа. Растението съдържа вещества, за които се твърди, че проявяват антибактериален и оздравителен ефект. Центелата оказва флеботонично и противоедемно действие - чрез стимулиране на кръвообращението подновява еластичността на венозните стени.

Метилсалицилат

Органичен естер, който се произвежда натурално от ароматичното канадско растение Gaultheria. Използва като анапластичен агент.

Код 70-93-01-340

Повече информация: www.juliettearmand.bg