MTS Ролери (MTS Rollers)

Класически Медицински Микронидлинг - Ролери

Ролери (0,2; 0,3; 0,5; 1; 1,5;2 милиметра дължина на иглите):

MTS Ролери (MTS Rollers)

 

MTS Ролери (система за микронидлинг терапии) е устройство за провеждане на терапии по кожата.

Устройството - Ролер - е създадено и произведено в Калифорния от Лаборатории Клиникал Резолюшън (Clinical Resolution Lab, Inc.). Всички модели на MTS Ролери имат FDA регистрация като Тип I медицински инструмент. Всички компоненти на устройството са произведени по високотехнологични стандарти - ISO9001 - в контролирана среда. MTS Rollers са патентовани и произведени в САЩ  

Основно описание на устройството

MTS Ролер е траен, здрав и с високо качество на прецизност инструмент. Барабанът и дръжката са изработени от висококачектвена медицинска поликарбонатна смола - Lexan®. Оста (валът) е изработена от полирана неръждаема стомана. Иглите на ролера са 200 и са изработени от хирургическа неръждаема стомана. Патентован производствен процес прави възможно гарантирането сигурността на иглите на ролера. Технологията позиционира иглите от хирургическа стомана в специално изчислени позиции на дълбочина от 0,02 мм в основата на ролера (дължината на работната игла не е включена в тази величина). Всеки един MTS Ролер преминава индивидуален процес за контрол на качеството и притежава сериен номер.

Гаранция: 100% срещу контаминация.

Ролерите MTS са стерилизирани с гама радиация, опаковани в херметично затворени индивидуални опаковки, което дава 100% гаранция срещу контаминация до момента на отваряне на ролера.

Съхранение и употреба

Поликарбонатната смола - Lexan® не се разгражда (не променя техническите си характеристики) при продължителна употреба или съхранение. Моделите на ролерите CR2/MR2, CR3/MR3 е препоръчително да се подменят след 6 месеца редовна употреба (от 2 до 3 пъти седмично). Моделите на ролерите  CR5/MR5 могат да се употребяват до 10 терапии. Медицинските модели ролери CR10/MR10, CR15/MR15, CR20/MR20 са само за провеждане на една терапия.  Ролери, които са изпуснати или ударени не бива да се използват за провеждане на терапии и трябва да се заменят със здрави нови такива. Всеки един ролер MTS е за един пациент/клиент; ролерите не се споделят между различни пациенти/клиенти.
Съхранявайте ролера в протекторната опаковка, когато не се използва. Можете да получите допълнително информация за комплекта за дизинфекция на ролери на Лаборатории Клиникал Резолюшън. За начина на работа с дерма ролери MTS се прови обучение по специализирани протоколи.

Грижа за устройството MTS RollersTM

Моделите на MTS Ролери са устойчиви на многократно потапяне в разтвори за “студена стерилизация” на бактерицидни (Phenol, Ethyl Alcohol) и термични (CidexTM-Glutaraldehyde) агенти. Ролерът се измива и подсушава преди изкисването му в стерилизационния разтвор с цел да не се разреди концентрацията на агента. Времето за експозиция се съобразява с предписаното от производителя. Ролерът се изплаква преди употреба и се съхранява в предпазната опаковка подсушен след употреба.